ÖZEL HABER - SENEM OK / Kılınç’a ödülünü, Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Güzeldülkar takdim etti.
Yaklaşık 25 yıl önce kan vermeye başladığını belirten Alaaddin Kılınç, bu sürecin kendiliğinden geliştiğini söyledi. Kılınç, “ 2000’li yıllarda kan vermeye başladım. O ara kanım fazlaydı, sık sık veriyordum. Daha sonra biraz seyrekleştirdim. Bugün de bir arkadaşın eşinin ameliyatı vardı, onun için geldim. İnşallah şifa olur diye düşünüyorum. Herkes mutlaka kan vermeli. Zaten vücuttaki fazla kan hastalıklara sebep olmaktadır. Kanımızın burada seviyesini ölçüyorlar, ona göre alıyorlar. Bugün bana, yarın bir başkasına; mutlaka kan vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Bronz madalya aldığı için gurur duyduğunu belirten Kılınç, bundan sonraki hedefinin gümüş madalya olduğunu belirterek “Faydalı olduğum için çok mutluyum. İnşallah gümüş madalyayı hedefliyorum artık. Üç ayda olmasa bile altı ayda bir mutlaka kan vermeyi değerlendireceğim” diye konuştu.
Konuşmasının devamında kan bağışının önemine dikkat çeken Alaaddin Kılınç, sağlıklı olan her bireyin kan bağışı konusunda duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Kılınç “Sağlıklı olan her insan mutlaka gelip kan vermeli. ‘Bugün bana ihtiyaç değil’ dememeli. Bugün başkasına ihtiyaç olan kan, yarın ona lazım olabilir. Hazırda kanımız bulunsa, insanlarımızın hayatının kurtarılması açısından çok çok iyi olur diye düşünüyorum” dedi.
Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Güzeldülkar bağışın devamını dileyerek, Kılınç’a teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi+-