İçişleri Bakan Müşaviri Esma Ersin, Isparta’da cemevi yöneticileriyle bir araya gelerek “Toplumsal dayanışmayı esas alan çalışmalarımıza, devam edeceğiz” dedi.

İçişleri Bakan Müşaviri Esma Ersin bir dizi ziyaretler kapsamında Isparta’ya geldi. Isparta Valiliği’ni ziyaret eden Ersin, Isparta Vali Yardımcısı Adnan Tezcan, ilde faaliyet gösteren cemevi yöneticileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Tezcan, Isparta’nın tarih boyunca farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapan, barış ve kardeşlik ortamını koruyan bir şehir olduğunu vurguladı. Tezcan, “İnsanlarımız burada inanç, dil ve kültür ayrımı gözetmeksizin huzur içinde yaşamaktadır” dedi.

İçişleri Bakan Müşaviri Esma Ersin ise konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın selamlarını ileterek şunları söyledi:

“Türkiye genelinde ‘Türkiye’nin Huzuru’ başlığı altında yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında, 81 ilde cemevi yöneticileri ve dedelerle bir araya geliyoruz. Cemevlerinin sorunlarını ve taleplerini sahada dinliyor, çözüm yollarını birlikte değerlendiriyoruz. Bugün de Isparta’daki kıymetli yöneticilerimizle bir aradayız.”

Ersin, toplantılarda dile getirilen ihtiyaçların toplumsal birliktelik anlayışı içinde ele alındığını ifade ederek, “Toplumsal dayanışmayı esas alan çalışmalarımız kararlılıkla sürecek. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” dedi.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişi ve çözüm önerileriyle sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi