Öğrenciler ve veliler, 15 Ekim Perşembe günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış ve fırtına uyarılarının ardından İstanbul Valiliğinden beklenen açıklama geldi. İstanbul genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Diğer illerde yaşayan öğrenciler ise kendi valiliklerinden gelecek açıklamaları takip ediyor.

İstanbul'da yarın okullar tatil edildi

İstanbul Valiliği, kentte etkili olan olumsuz hava koşulları ve yoğun yağışın günlük yaşamı, özellikle de ulaşımı etkilemesi nedeniyle yeni tedbirler aldı.

Valilik tarafından yapılan resmî basın açıklamasına göre, 15 Ekim 2026 Perşembe günü İstanbul genelindeki resmî ve özel tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verildi.

Karar, İstanbul'da eğitim gören öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiriyor. Böylece İstanbul'da 15 Ekim Perşembe günü okullar tatil edilmiş oldu.

Valilik açıklamasında ayrıca kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile, gazi, malul gazi ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personelin de belirtilen kapsam ve istisnalar doğrultusunda idari izinli sayılacağı bildirildi.

Istanbul Valilik Karari

İstanbul'da motosikletlerin trafiğe çıkışı yasaklandı

İstanbul Valiliğinin açıklamasında olumsuz hava koşulları nedeniyle alınan bir diğer tedbir de motosikletler ve iki tekerlekli araçlarla ilgili oldu.

Buna göre motosiklet ve türevi iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı, 14 Ekim Çarşamba günü saat 21.00'den itibaren ikinci bir talimata kadar yasaklandı.

Yetkililer, yoğun yağışın neden olabileceği ulaşım aksaklıklarına ve olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Diğer illerde yarın okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış ve fırtına uyarıları sonrasında İstanbul dışındaki illerde de okul tatili kararı alınıp alınmayacağı merak ediliyor.

Antalya, Isparta, Burdur, İzmir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve diğer illerde yaşayan öğrencilerin, eğitim ve öğretime ara verilip verilmeyeceğine ilişkin kendi valiliklerinin resmî duyurularını takip etmesi gerekiyor.

4 İlimizde daha okullar tatil edildi!

  • Kocaeli Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 15 Ekim Perşembe günü il genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime bir gün ara verildi.
  • Yalova Valiliği, aşırı yağış ve kuvvetli rüzgâr beklentisi nedeniyle kent genelindeki resmî ve özel okullar ile özel eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.
  • Sakarya genelinde etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle resmi ve özel tüm okullarda, üniversiteler hariç, 15 Ekim Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi.
  • Zonguldak'ta beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle valilik kararıyla 15 Ekim Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildi.

15 Ekim Perşembe günü için yeni tatil kararları duyurulması halinde haberimiz resmî açıklamalar doğrultusunda güncellenecektir.

Muhabir: HARUN YÜCETAŞ