Isparta’da IYAŞ AVM’deki bir kafenin çatısında mahsur kalan yavru kedi, belediye itfaiye ekiplerinin 2 saat süren titiz çalışmasıyla kurtarıldı. Olay, çevredeki vatandaşların yüreklerini ağızlarına getirdi.
Çatıda bulunan boşluktan duvar kaplama alanına düşen yavru kedi için vatandaşlar tarafından itfaiyeye ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, kedinin yerini belirlemek amacıyla termal kamera ve yılan kamera kullandı. Yapılan detaylı arama sonucu kedinin konumu tespit edildi.
Ekipler, yaklaşık 2 saat süren zorlu bir operasyonla kediyi sıkıştığı yerden sağ salim çıkarmayı başardı. Kurtarılan yavru kedi, ilk sağlık kontrolleri için Isparta Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen minik kedi, olayı yakından takip eden bir aile tarafından sahiplenildi.