Isparta, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen Lavanta Islah Projesi kapsamında, yerli ve milli lavanta çeşitlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar 2025 yılı itibarıyla devam ediyor.
Proje kapsamında, Proje Lideri Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Aslancan ile proje ekibinde yer alan Ziraat Yüksek Mühendisleri Dr. Erdinç Günay ve Bilal Demir tarafından “Half-Sibs (Yarı Kardeşler)” yöntemiyle oluşturulan Lavanta Melez Bahçesi’nde 2025 yılı seleksiyon çalışmaları gerçekleştirildi.
Yapılan çalışmalarda, lavanta bitkileri morfolojik özellikleri ve erkencilik açısından değerlendirildi. Elde edilen veriler ışığında, sektörel ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte yeni lavanta hatlarının belirlenmesi hedefleniyor.
Öte yandan, Projede 2025 yılı takvimine uygun olarak belirlenen metotlar doğrultusunda ıslah ve seleksiyon çalışmalarına aralıksız devam edileceği bildirildi.