Sponsorlu Reklam
Kategoriler Yurttan Haberler

YKS’yi Kazanma Taktiği

Sponsorlu Reklam

İlk olarak sınav stratejinizi planlayın. Hangi dersten başlayacağınıza, okuma hızınıza, zaman azaldığında nasıl davranmanız gerektiğine, soruları bitirdiğinizde geri dönüp hangi derse bakmanız gerektiğine önceden karar vermelisiniz ki sınav esnasında kararsız kalmayasınız.

Sınav esnasında kendinize güvenin ve karalı bir şekilde sınavınıza odaklanın.

PANİK YAPMAYIN: Dönem içerisinde birden fazla deneme soruları çözdünüz. Bu sınav da onlardan farklı değil. Onun bilincinde olun ve sakin kalmaya çalışın.

NE ÇOK HIZLI NE ÇOK YAVAŞ: Soruları okurken çok hızlı okumanız yada çok yavaş okumanız sizleri cevabını bildiğiniz soruları bile yanlış yapmanıza sebep olabilir.

DERİN NEFES ALIN: Sınava başladığınız anda her şeyi unuttuğunuz duygusuna kapılabilirsiniz. Bu, geçici bir durumdur. Sınava giren her aday bu durumla karşılaşabilir. 

ZOR SORUYLA UĞRAŞMAYIN: Sınavdan neden korkuyorsunuz? Soruların yüzde 70’i rahatlıkla çözülebilecek türden. Size önemli bir ipucu: TYT ve AYT’de sorular 5 farklı kategoride hazırlanıyor. Soruların yüzde 10’u çok kolay, yüzde 20’si kolay, yüzde 40’ı normal, yüzde 20’si zor ve yüzde 10’u da çok zor düzeydedir.

KOLAY SORULARDAN BAŞLAYIN: Sınavda, birinci sorudan başlayacaksınız diye bir kural yok. Ya ilk soru, zor soruysa… Moraliniz bozulacak, her şey birbirine karışacak.

ACELECİ DAVRANMAYIN: Mutlaka sorunun diğer seçeneklerini de okuyun. Doğru yanıtı bulduğunuzu zannederek diğer seçeneklere bakmamanız sizin zararınıza olur.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAYIN: Sınavda daha önceden belirlediğiniz stratejiyi uygulayın. Örneğin denemelerde ilk Türkçe testinden soruları yanıtlıyorsanız , TYT’de de Türkçe’den soruları çözerek sınava başlayın. 

KISA MOLALAR VERİN: Ara ara kısa molalar vermek bilinç altı bilgilerinizi canlandırır. Aynı soruyu veya aynı satırları tekrar tekrar okuyorsanız, zihninizin dinlenmeye ihtiyacı var demektir. Kalemi, kağıdı bir kenara bırakın, gözlerinizi kapatın ve arkanıza yaslanın. İşlerin iyi gittiğini kendinize telkin edin. 

SALLAMA YAPMAYIN: Cevabından emin olmadığınız soruya işaretleme yapmayın.

ALTI ÇİZİLİ VE KOYU İFADELERE DİKKAT: Soru kökü bazen ‘olamaz’, ‘değildir’, ‘yanlıştır’ veya ‘mamalıdır’ gibi olumsuz ifadeler taşıyabilir. Bu kelime oyununa gelmeyin.

 

Sponsorlu Reklam
Sponsorlu Reklam