Zafer Partisi Isparta İl Başkanı Ercan Yılmaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası öncesine denk gelen Cuma hutbesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına yer verilmemesini eleştirdi.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 7 Kasım’da (bugün) okutulan Cuma hutbesinde “vefa” konusunun işlendiğini ancak Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının anılmadığını belirterek, “Ebedi Başkomutanımızı ve silah arkadaşlarını bir Fatiha ile anmak zor gelmiş” ifadesini kullandı.

Camilerde son dönemde bazı sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine izin verilmesini de eleştiren Yılmaz, “TÜGVA sponsorluğunda çocuklara camide siyaset yaptıran şaklabanlara camiler sonuna kadar açık. Hatta siyaseti camiye sokarak DEM ve HÜDA PAR gibi terör sevici yapıların önünü açacak şekilde hareket eden bu anlayışı kınıyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Siyasetin ibadethanelere, okullara ve kışlalara sokulmasının kabul edilemez olduğunu belirten Yılmaz, “Bu zihniyeti özellikle izliyorum. Helalleşmeyecek, hesaplaşacağız” ifadesine yer verdi.

Camilerin toplumda birliğin ve kardeşliğin mekânı olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Cami ve hutbeler, dini ve milli değerleri yaşatma yeridir. Buralar hiçbir siyasi söylemin aracı haline getirilmemelidir” görüşünü paylaştı.

Yılmaz, yetkililere çağrıda bulunarak, “Dini alanların siyaset aracı yapılmasına izin verilmemeli, denetimler güçlendirilmelidir” dedi.

Kaynak: haber merkezi