Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 26°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 22°C

1000 Liralık Koronavirüs Yardımı Ödemesinin Tarihi Belli Oldu..!

1000 Liralık Koronavirüs Yardımı Ödemesinin Tarihi Belli Oldu..!
30 Mart 2020 17:57
A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs salgını nedeni ile ihtiyacı olan ailelere ödenecek olan 1000 liranın ne zaman yatacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk’un açıklamalarından satırbaşları:

“Kısa çalışma ödeneğine 19 bin firma başvurdu”

“(Emekli ikramiyeleri) 7-11 Nisan’da ödenecek. Dini bayramlarımızdaki bayram ikramiyelerine devam ediyoruz. Önümüzdeki ay Ramazan bayram ikramiyelerini vereceğiz”
“1000 TL nakdi yardımı, ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına 1 Nisan’da yatırmaya başlıyoruz”

“Emekli aylıkları PTT kanalıyla evde ödenecek” dedi.

“19 bin firmamız başvurmuş durumda. Bu da yaklaşık 420 bini aşkın sigortalımıza tekabül ediyor. İmalat sektörümüz yüzde 50 oranında. İkinci sektörümüz konaklama ve yiyecek hizmetleri faaliyetleri, yüzde 63’ü o iki sektörden geliyor. Başvuran firmaların yüzde 67’si çalışan sayısı 10 sigortalıdan daha az çalışanı olanlar. 20 çalışandan azları eklediğimiz zaman bu rakam yüzde 80’lere çıkmış durumda.”

“Vatandaşlarımızdan ricamız. Lütfen vakıflara fiziki başvurudan ziyade telefonla arasınlar. Fiziki başvurudan kaçınalım. Vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

https://www.uyan32.com/mahalle-koy-ve-beldelerinde-karantina-uygulanan-iller/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.