Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 27°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
27°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 23°C
Sal 22°C

16. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Isparta’da Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

16. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Isparta’da Tarım ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
18 Kasım 2021 19:48
A+
A-

Isparta Ticaret Borsası tarafından organize edilen ve bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın kapıları düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı.

Gökkubbe Dr. Devlet Bahçeli Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan açılış törenine Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkan Vekili Uğur Büyükçulcu, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Çetin, ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sektör temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.


Açılış konuşmasında tarım şehri Isparta’da düzenlenen tarım fuarının büyük önem taşıdığının altını çizen Vali Seymenoğlu, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi sayesinde geleneksel tarımı, bilim ve teknolojiyle birleştirecek potansiyelin Isparta’da olduğunu belirterek, tarım 4.0 projesinin detaylarını paylaştı.
Vali Seymenoğlu, “Bu ve benzeri fuar organizasyonları başta şehrimiz olmak üzere bölgemiz için, bölge ekonomisi için, bölgemizdeki tarım bilgisi için çok önemli yer tutmaktadır. Isparta şehrimizin bazı enleri var. Isparta deyince akla ilk gelen şeyler; Isparta bir sağlık şehri bölgemizin sağlık üssü, Isparta denince akla hemen eğitim geliyor, özellikle yüksek öğretim geliyor. Bunun altını şunun için çizmek istiyorum. Bu öğrenci potansiyelimizi özellikle tarım ve hayvancılıkta elimizden geldiğince kullanmamız lazım. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin bünyesinde Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi, Tarım Teknolojileri, Su Ürünleri Faküllerimiz var. Buna bağlı olarak da tarım ve hayvancılıkta bilimsel çalışma yapan yüzlerce akademisyen, asistan ve öğrencimiz var. Hep beraber yeni yeni buluşlarla yeni yeni teknolojilerle geleneksel tarımı destekleyebilirsek emin olabilirsiniz ki çok çok daha başarılı oluruz ve dünya piyasalarında rekabet şansı yakalayabilmiş oluruz. Bu fuar buluşmaları, üniversitelerde eğitim alan gençlerimizin; Okullarda edindikleri bilgileri, sektörün tecrübesiyle edindiği verilerle birleştirerek yeni yeni projeler üretmelerine de fırsat tanıyacaktır. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın da destekleriyle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yürüttüğü tarım 4.0 projesine önümüzdeki günlerde başlayacağız. Bu proje BAKA’dan onay alarak geçti. Tarım 4.0 dediğimiz teknoloji ile inşallah üniversitemizi, oradaki akademik kadroyu ve öğrencilerimizi kalkınma ajansının da maddi desteğiyle bir nebze olsa alandaki çiftçilerimize bir adım daha yaklaştırmış olacağız” dedi.


Konuşmaların ardından açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın kapıları ziyaretçilere açıldı.
Vali Seymenoğlu fuara katılan firmaların stantlarını tek tek gezerek sergilenen tarım ve hayvancılık teknolojileri ile ilgili bilgiler aldı, firma yetkilileri ve üreticilerle sohbet etti.
Toplam 83 Firmanın 100 stantla katıldığı 16. Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı vatandaşlar, 21 Kasım tarihine kadar Gökkubbe Fuar Merkezinde gezilebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.