Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 25°C
Açık
Isparta
25°C
Açık
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 24°C

2020 KYK Sonuçları Açıklandı Mı?

2020 KYK Sonuçları Açıklandı Mı?
1 Aralık 2020 21:45 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2020 21:46
A+
A-

Yüksek öğrenimde okuyan öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu 2020 yılı KYK burs sonuçlarını merak ediyor? 2020 yılı KYK burs sonuçları açıklandı mı?

Başvuruların üzerinden haftalar geçmesine rağmen henüz açıklanmayan KYK burs sonuçlarına yönelik araştırmalar sürüyor. Aralık ayının ilk gününde de açıklama gelip gelmediği merak edilirken öğrencilerin gözü kulağı sonuçlara çevrildi. Öğrencilerin başvuru esnasında doldurdukları bilgilerin değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra başvuru sonuçlarının erişime açılacağı biliniyor. Bu bağlamda; KYK burs sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte? 2020-2021 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklama geldi mi?

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILACAK?

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Sonuçlar geçtiğimiz yıl, başvuruların tamamlanmasından ortalama 25 gün sonra açıklanmıştı. Konuya dair ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

KYK DESTEK’TEN AÇIKLAMA

KYK Destek hesabından yapılan açıklamaya göre “Burs/öğrenim kredisi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmî sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz.” denildi.

KYK BURSU NE KADAR? (2020)

KYK 2020’de kredi ve ya burs 550 lira, Öğrenim kredisi rakamları Ocak ayından itibaren yüksek lisansta bin 100 lira, doktorada bin 650 lira olarak uygulanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.