Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 27°C
Az Bulutlu
Isparta
27°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 22°C

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır ?

2020 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır ?
10 Haziran 2020 15:57
A+
A-

Her sene olduğu gibi 2020 senesinde de Sözleşmeli öğretmenlik başvuru ekranı üzerinden, sözleşmeli öğretmenlik başvuruları alınmaya devam ediyor. Bir çok branşta yapılacak olan 19 Bin 910 sözleşmeli öğretmen başvurusu 1-12 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor.

Elektronik ortamda alınacak olan sözleşmeli öğretmenlik ön başvuruları, https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden gerçekleşecek. İşte, sözleşmeli öğretmenlik atama ve başvuru tarihleri…

2020 Haziran ayı sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartları ve başvuru işlemleri MEB tarafından atama takviminde yayınlandı. Yayınlanan takvime göre, 12 Haziran’da sona eren başvuruların ardından, 6-25 Temmuz tarihleri arasından sözleşmeli öğretmenlik mülakatları gerçekleşecek. Başvuru işlemi mezuniyet ve formasyon eğitimi bilgisi sisteme girilerek Bakanlığın internet sitesinden yapılacak. 22 Haziran’da ise sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınav merkezleri ilan edilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ilkatama.meb.gov.tr adresine kişisel e devlet kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapınız. Başvuracağınız alanı, mezuniyet bilgilerinizi ve formasyon eğitiminizin olup olmadığı bilgisini sisteme girin. Sisteme resminizi ekleyin başvurusu formunu eksiksiz doldurun. Başvurunuzu kaydedin. Başvuru formunuzun çıktısını alarak muhafaza edin.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

1 Haziran tarihinde başlayan sözleşmeli öğretmenlik ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 12 Haziran’a kadar alınacak. Sözleşmeli öğretmenlik ön başvurusu elektronik ortamda https://ilkatama.meb.gov.tr adresinden alınacak. Adaylar sisteme giriş yaptıktan sonra, sözlü sınav merkezi tercihlerini işaretleyecektir.

HANGİ BRANŞTAN KAÇ KİŞİ ALINACAK?

ALAN ADI KONTENJAN

Sınıf Öğretmenliği 2.831

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.801

İngilizce 1.739

İlköğretim Matematik 1.701

Okul Öncesi Öğretmenliği 1.518

Rehberlik 1.373

Türkçe 1.300

Özel Eğitim 1.118

Fen Bilimleri 1.026

Beden Eğitimi 810

BKNZ=> KONTENJAN SAYISI VE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

Sözleşmeli Öğretmenlik 2020

SÖZLÜ SINAVLAR TEMMUZ AYINDA OLACAK..!

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 22 Haziran’da ilan edilecek. Sözlü sınavlar, 6-25 Temmuz’da yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 28 Temmuz’da ilan edilecek.Bu kapsamda sonuçlara itirazlar, 4-7 Ağustos’ta alınacak. Bu itirazların sonuçları, 10 Ağustos’ta duyurulacak.

Atama tercihleri, 28-31 Ağustos’ta alınacak, atama sonuçları ise 1 Eylül’de açıklanacak.Atama tercihleri 31 Ağustos-04 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacak, atama sonuçları ise 8 Eylül tarihinde sonuçlanacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.