Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 27°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
27°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C

2500 Polis Alımı Yapılacak

2500 Polis Alımı Yapılacak
30 Mayıs 2020 15:12 | Son Güncellenme: 30 Mayıs 2020 15:30
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada kadın polis eksiği olduğunu , 2000-2500 kadın polis alımı planladıklarını söyledi.

YENİ POLİS ALIMI YAPILACAK MI?

Bir canlı yayına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , polis ve bekçi alımı konularına değindi. Bakan Soylu, yeni kadın polis alımı söz konusu mu? sorusuna şu şekilde cevap verdi:

Şöyle, bizim kadın polis sayımız avrupa ortalamasına göre düşük.  Yüzde 20 ‘lik bir kadın polis kontenjanı var. Bu içerideki kadın polis sayısını yükseltti. Biz şimdi onu 2 bin 2500 polis daha alıp bir noktaya getirmek istiyoruz.

PMYO İLE POLİS ALINACAK

2500 kadın polis alımında ilk ilan PMYO ile olacak. PMYO ‘lara YKS puanı ile 250 kadın, 2250 erkek polis alınacak.

POMEM İLE POLİS ALIMI OLACAK

POMEM ‘lere yapılan polis alımında da kadın adaylara kontenjan ayrılacak. Ancak POMEM polis alımının KPSS sınavlarından sonra yapılması bekleniyor.

Kaynak Kamu Bülteni

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.