ANTALYA (KFK Ajans) - Antalya, dünyanın dört bir yanından uzay ve havacılık alanında uzman isimleri bir araya getirecek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi’ne (IAC 2026) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5-9 Ekim tarihleri arasında Belek’te bulunan NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenecek kongre öncesinde kent genelindeki güvenlik hazırlıkları da tamamlandı.

Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı IAC 2026, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Türkiye Uzay Ajansı’nın ev sahipliğinde ve SAHA İstanbul’un eş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Kongre kapsamında 10 bini aşkın kayıtlı ziyaretçinin Antalya’ya gelmesi bekleniyor.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentte yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmalarına ilişkin eylül ayı verilerini paylaşırken, yaklaşan uluslararası kongre için alınan güvenlik tedbirleri hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Vali Şahin, kongre kapsamında Antalya’da kapsamlı güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, organizasyonun kentte güvenli ve sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için ilgili birimlerin hazırlıklarını tamamladığını ifade etti.

Öte yandan Vali Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazartesi günü Antalya’ya gelerek 77. Uluslararası Astronotik Kongresi’nin açılışını gerçekleştireceğini açıkladı.

Uzay ve havacılık sektörünün önemli buluşmalarından biri olan IAC 2026 boyunca Antalya’nın, bilim insanları, sektör temsilcileri, akademisyenler ve uluslararası kuruluşların temsilcilerini ağırlaması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ