Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), 27 Eylül 2026 Pazar günü Antalya’nın bazı ilçelerinde planlı elektrik kesintileri uygulanacağını duyurdu. Yatırım ve bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek kesintilerden Kumluca, Manavgat, Muratpaşa ve Serik’te belirlenen mahalle ve sokaklar etkilenecek.
Kesintilerin, elektrik şebekelerinde yapılacak bakım, kapsamlı havai hat bakımı ve yeni orta gerilim (OG) tesisi çalışmalarının güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla uygulanacağı bildirildi.
Kumluca’da Elektrik Kesintisi
Kumluca’da 27 Eylül Pazar günü 09.00-16.00 saatleri arasında yatırım ve yeni OG tesisi çalışması nedeniyle elektrik kesintisi yapılacak.
Kesintiden Merkez Karşıyaka Barbaros, Merkez Karşıyaka Dişçiler, Merkez Karşıyaka Mahallesi 5. Sokak ve Merkez Kum Mahallesi Sarıkesik Sokak çevresinin etkilenmesi bekleniyor.
İlçede aynı saatlerde bakım çalışması kapsamında kapsamlı havai hat bakımı da gerçekleştirilecek. Bu çalışma nedeniyle Merkez Karşıyaka Camiikırığı, Camiikırığı Caddesi, Şirketler Sokak, Merkez Kum Camiikırığı ve Güzelce bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
Manavgat’ta Çok Sayıda Bölge Etkilenecek
Manavgat’ta ise 09.00-13.00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleştirilecek.
Kesintiden Aydınevler, Dolbazlar, Evrenseki, Hatipler, Ilıca, Kasaplar, Kavaklı, Milli Egemenlik, Mimar Sinan, Sarılar, Side ve Yukarı Hisar bölgelerindeki belirli cadde ve sokakların etkilenmesi bekleniyor.
Çalışma kapsamında Aydınevler’de 5540 ve 5541 sokaklar ile Hasan Fehmi Boztepe Caddesi; Evrenseki’de Şirinler ve İncirlipınar çevresi; Ilıca’da Fevzi Çakmak Bulvarı ve bazı sokaklar; Sarılar ve Side bölgelerinde ise çeşitli sokaklarda bakım çalışması yapılacak.
Muratpaşa’da 7 Saatlik Kesinti
Muratpaşa’da 09.00-16.00 saatleri arasında bakım çalışması nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.
Kesintiden Yenigöl Mahallesi Manolya Sokak çevresinin etkileneceği bildirildi.
Serik’te Kesinti 7 Saat Sürecek
Serik’te ise yatırım çalışması kapsamında 09.30-16.30 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacak.
Kesintiden Akçapınar, Aşağıoba, Dorumlar, Gebiz, Haskızılören, Kozan, Yumaklar ve Çatallar bölgelerindeki belirlenen cadde ve sokakların etkileneceği açıklandı.
AEDAŞ tarafından yapılan planlamaya göre kesintiler, çalışmaların seyrine bağlı olarak belirtilen saatlerden daha erken sona erebileceği gibi teknik nedenlerle sürelerde değişiklik de yaşanabilecek.





