Altınokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı, engelli maaşlarının yetersiz olduğunu belirterek, insanca yaşamak istediklerini söyledi.
Altınokta Körler Derneği Isparta Şube Başkanı İsmail Er, 2026 yılı engelli maaşlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Er, engellilerin ekonomik ve sosyal açıdan daha rahat bir yaşam sürmeyi hak ettiğini vurgulayarak, “Biz insanca yaşamak istiyoruz. Geçen hafta Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı ve yönetimi, Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi partilere giderek engellilerin sorunlarını bizzat ilettiler. Engelli maaşlarının yetersiz olduğunu, istihdam olanaklarının sınırlı olduğunu ve sosyal alanda birçok sıkıntımızın bulunduğunu aktardılar. Ancak her zaman olduğu gibi haklı olduğumuz söylendi ama arkasından hiçbir adım atılmadı” dedi.
Er, maaşların yetersizliğine dikkat çekerek, “Birinci derecedeki engellilerin maaşı 7 bin lira, ikinci derecedekilerin maaşı 5 bin lira. Bu paralarla geçinmek mümkün mü? Emekliler, engelliler ve çalışanlar bu ekonomik koşullarda nasıl ayakta kalacak? Bunun cevabını birilerinin vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Geçen dönemde düşük gelirli gruplara destek sağlanacağı ve maaşların iyileştirileceği yönünde karar alındığını hatırlatan Er, “Ancak şu ana kadar bunu göremedik. Büyük projelere kaynak aktarılıyor ama insana yatırım yapılmıyor. İktidar, engellileri, emeklileri ve çalışanları yoksulluğa mahkum etmeye devam ediyor” diye konuştu.
Er, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu konuda ciddi çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın engellilerle ilgili duyarlılığını ve hassasiyetini yakinen biliyoruz. Artık engellilerin ne kadar zor şartlarda yaşadığını mutlaka biliyor olmalı. Desteklerini bekliyoruz. Sorunlarımız siyaset üstüdür; hangi partinin yaptığına bakmayız. Yeter ki rahat edelim, insanca ve huzur içinde yaşayalım.”





