İzmir’in Buca ilçesinde çöp sorunu vatandaşın sabrını taşırdı. Mahallede günlerdir çöplerin toplanmaması, halk sağlığını tehdit eder hale geldi.
22 Haziran 2025 tarihinde sosyal medyada gündem olan bir video, Buca’daki çöp kriziyle ilgili tepkileri yeniden alevlendirdi. Ekşi Sözlük'te bir kullanıcı tarafından paylaşılan görüntülerde, özellikle çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf bireyler için ciddi risk oluşturan sokaklar görülüyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 7 gün süren grev, işçilerle varılan anlaşmayla sona erdi. Anlaşma kapsamında en düşük işçi maaşı 66 bin TL’ye çıkarıldı; ilk 6 ay için %30, ikinci 6 ay için ise %19 zam yapıldı.
Paylaşımda tepkisini dile getiren vatandaş, "En düşük memur maaşının 50 bin TL’yi aştığı, asgari ücretin 22 bin TL olduğu bir dönemde, belediye çalışanlarının bu maaşlarla görevini yerine getirmemesi kabul edilemez," ifadelerini kullandı.
Halk Sağlığı Tehlikede
Mahallede oluşan kötü koku, sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması ve sinek istilası gibi durumlar nedeniyle bölge halkı ciddi sağlık endişeleri taşıyor. Yetkililerden acil çözüm talep eden vatandaşlar, temizlik hizmetlerinin aksamasının kabul edilemez olduğunu belirtiyor.