Denizli merkezde bugün hava sıcaklığı sabah saatlerinden itibaren yükselerek öğle ve ikindi vakitlerinde kentte adeta kavurucu bir gün yaşattı.

Meteoroloji verilerine göre, sabah saat 09.00’da 26 derece olarak ölçülen sıcaklık, öğleye doğru hızlı bir artış gösterdi. Saat 12.00’de 33 dereceye yükselen sıcaklık, 15.00’te 37 dereceye çıktı. Günün en sıcak anı ise saat 17.00’de 39 derece ile kayıtlara geçti.

Akşam saatlerinde hava sıcaklığı kademeli olarak azalmaya başladı. 19.00’da 36 derece ölçülen sıcaklık, 21.00’de 32 dereceye indi. Gece yarısına doğru ise 29 dereceye kadar gerileyerek vatandaşlara nispeten serin bir hava sundu.

Gün boyunca gökyüzü büyük ölçüde güneşli, akşam ve gece saatlerinde ise açık olarak seyretti.

Meteoroloji uzmanları, öğle saatlerinde etkili olan yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşları uyararak özellikle yaşlı, çocuk ve kronik rahatsızlığı olanların güneş altında uzun süre kalmaması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi