Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 24°C
Az Bulutlu
Isparta
24°C
Az Bulutlu
Sal 24°C
Çar 23°C
Per 21°C
Cum 17°C

Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı; Geciktirene Ceza Var!

Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemeleri Başladı; Geciktirene Ceza Var!
1 Kasım 2019 19:37
A+
A-

Emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihleri başladı… Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri hakkında merak edip, öğrenmek istediğiniz her şey haberimizin detayında sizlerle…

Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren emlak vergisi 2. taksit ödemeleri bugün itibari ile başladı. Mayıs ayında emlak vergisi 2019 ödemelerinin 1. taksit tutarını yatıran kişiler için 2. taksit ödeme dönemi başladı.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN ?

Emlak vergisinin 2. taksit ödeme tarihi 1 Kasım 2009 tarihi itibari ile başladı. Ödemeler Kasım ayının son iş gününe kadar devam edecek.

2019 EMLAK VERGİSİ SORGULAMA

2019 senesine ait olan emlak vergisi 1. taksit tutarını ödeyen taşınmaz sahipleri 2. taksit emlak vergisi sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu adresine girerek kimlik bilgilerini doğruladıktan sonra işlem yapabilecekler.

EMLAK VERGİSİ NASIL HESAPLANIR ?

2019 senesi emlak vergileri konut, iş yeri, arsa ve araziler için farklı oranlar kullanılarak hesaplanmaktadır. Bu oranlar şu şekildedir:

Konutlar için binde 1, iş yerleri için binde 2, arsalar için binde 3 ve araziler için binde 1’dir. Gayrimenkulün bağlı olduğu belediye büyükşehir statüsünde ise bu oranlar iki katına çıkmaktadır. İlgili sene içerisinde gayrimenkulün asgari rayiç değerleri üzerinden bu oranlar kullanılarak o yıl için ödenecek tutar hesaplanmaktadır. Örnek olarak rayiç değeri 100.000 TL olan büyükşehir sınırlarındaki bir konut için ödenecek tutar, 100.000×2/1000 = 200 TL olarak hesaplanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.