Fenerbahçe’de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Başkan adaylarından Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin Saran lehine adaylıktan çekildiğini duyurdu. Böylece 21 Eylül’de yapılacak seçimlerde başkanlık yarışı mevcut başkan Ali Koç ile Sadettin Saran arasında devam edecek.
Kutlualp, sabah saatlerinde A Spor’da Kerem Canbulat’ın moderatörlüğünde Ender Bilgin, Cem Pamiroğlu ve Reha Kapsal’ın sorularını yanıtladı. Canlı yayında, “Fenerbahçe’nin hayrına olacak her şeyi yaparım. Fenerbahçe tarihinde 7 yıl şampiyon olunmamış dönemler olmuştur ama hiçbir başkan aynı süreçte 7 yıl şampiyonluk yaşamamıştır. Başkanların futboldan anlaması çok faydalı bir şeydir. Anlamıyorsanız da bilen insanlarla hareket etmeniz gerekir” ifadelerini kullandı.
Ancak akşam saatlerinde yazılı bir açıklama yapan Kutlualp, Sadettin Saran lehine çekildiğini açıkladı. Açıklamasında, “Anketler, değişim isteyen milyonların tercihlerinde Sayın Sadettin Saran’ın önde olduğunu göstermektedir. Ayrıca camiamızda iki adayın birleşmesine dair yoğun bir talep vardır. Kendisiyle yaptığımız detaylı görüşmeler sonucunda hiçbir hukuki sorun olmadığını bizlere beyan etmiştir. Oyların bölünmesine engel olmak adına adaylıktan çekilme kararımızı duyurmak istiyoruz” dedi.
Kutlualp ayrıca, seçim listelerinin bugün teslim edileceğini hatırlatarak, bu adımı erkenden atmayı zaruri gördüklerini belirtti. Karar sonrası Sadettin Saran da Kutlualp’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Fenerbahçe camiasında büyük yankı uyandıran bu gelişmenin ardından gözler, Ali Koç ve Sadettin Saran’ın hazırladığı yönetim kurulu listelerine çevrildi. Bugün Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu’na teslim edilecek olan listeler, seçim sürecinin gidişatını belirleyecek.
Bu gelişmeyle birlikte Fenerbahçe’de başkanlık yarışı iki güçlü aday arasında kritik bir mücadeleye sahne olacak.