UEFA Avrupa Ligi’nde Eintracht Frankfurt karşısında alınan 5-1’lik ağır yenilginin üzüntüsünü yaşayan Galatasaray, gözünü Süper Lig’e çevirdi. Sarı-kırmızılılar, zirvede olduğu ligde 6. haftanın kapanış maçında taraftarı önünde Konyaspor’u ağırlayacak. Okan Buruk’un öğrencileri, bu karşılaşmada üst üste 6. galibiyetini alarak moral bulmayı hedefliyor.

Teknik direktör Okan Buruk, Frankfurt deplasmanında alınan farklı mağlubiyetin ardından kadroda bazı revizyonlara gitmeye hazırlanıyor. Savunma hattında önemli değişiklikler yapılacak. Sağ bekte Sallai, sol bekte ise Jakobs sahaya çıkacak. Stoper tandeminde Wilfried Singo ile Abdülkerim Bardakcı görev yapacak. Bu tercih doğrultusunda tecrübeli savunmacı Davinson Sanchez kulübede oturacak.

Orta sahada da düzenlemeler planlayan Buruk, genç yetenek Kerem Demirbay yerine oyunun merkezinde Sara’ya şans verecek. 8 numara pozisyonunda görev alacak olan Sara, hem defansif katkı hem de hücuma çıkışlarda sorumluluk üstlenecek. Hücum hattında ise Barış Alper Yılmaz’ın kenarda oynayacağı, Mauro Icardi’nin ise forvette takımın gol silahı olacağı belirtildi.

Galatasaray cephesinde hedef, ligdeki seriyi sürdürüp Avrupa’daki mağlubiyetin yaralarını sarmak. Taraftarların da yoğun ilgi göstermesi beklenen maç, hem moral bulma hem de zirve yarışındaki avantajı koruma adına kritik öneme sahip olacak. Sarı-kırmızılı camiada gözler, yeni savunma kurgusunun nasıl bir performans sergileyeceğine çevrilmiş durumda.

Kaynak: Haber Merkezi