Galatasaray, 2023-24 sezonunu zirvede tamamlayarak 25. kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Beşinci yıldızı takan ilk kulüp olma onurunu kazanan sarı-kırmızılılar, sezonun ardından kutlamalarla şehri sarı-kırmızıya boyarken, bir yandan da gelecek sezonun planlamasına başladı. Bu noktada gözler, taraftarın gönlünde taht kuran Nijeryalı yıldız Victor Osimhen’e çevrildi.

Sezon başında 3 Eylül’de İstanbul’a inişiyle taraftarı heyecanlandıran Osimhen, Mauro Icardi’nin sezonu erken kapatmasının ardından hücum hattında adeta sorumluluğu tek başına üstlendi. Kiralık olarak Galatasaray forması giyen yıldız forvet, attığı gollerle takımını sırtladı ve şampiyonluk yolunda belirleyici rol oynadı. Ancak sezonun sonlarına doğru ortaya çıkan “ayrılık” ihtimali, sarı-kırmızılı camiada büyük bir hüzün yarattı.

Galatasaraylı taraftarlar, son haftalarda “Taraftar çıldırdı, Osimhen’i istiyor!” tezahüratlarıyla tribünleri inletti. Bu baskı, yönetimi de harekete geçirdi. Kulüp yönetimi, yıldız oyuncunun kalması için yoğun bir çaba harcıyor. Sadece ekonomik değil, duygusal bağ kurmak adına da çeşitli adımlar atıldı. Osimhen’in sosyal medya paylaşımlarında sıkça yer verdiği Roman kökenli taraftar maça getirildi, birlikte göbek atıldı. Yine Osimhen’in çok sevdiği bir diğer figür, kendisine özel örgü bebekler yapan “Neslihan Teyze” ile de buluşturularak duygusal bağ kuvvetlendirildi. Şampiyonluk kutlamalarında ise en büyük jest yapıldı: Galatasaray’ın gol anonsu Osimhen’in kızı Hailey tarafından yapıldı.

Tüm bu adımlar, Galatasaray’ın Osimhen’e verdiği değeri net bir biçimde ortaya koyarken, yıldız golcü kararını iki hafta içinde açıklayacağını belirtti. Yönetim ise bonservisi için şimdiden projeler hazırlamış durumda. Sportif AŞ Başkan Vekili Abdullah Kavukçu yaptığı açıklamada, “Ocak ayından bu yana Osimhen için projeler geliştiriyoruz. Kalmak isterse her anlamda hazırız,” diyerek kararlılıklarını vurguladı. Diğer Sportif AŞ yetkilisi İbrahim Hatipoğlu ise, “Burada önemli olan Galatasaray ve Osimhen’in ortak kararı. Biz kalmasını çok isteriz çünkü karakteriyle ve performansıyla ciddi fark yarattı,” ifadelerini kullandı.

Kutlamalar da en az sezon kadar coşkulu geçti. Teknik direktör Okan Buruk ve futbolcular, İstanbul’da sabahın ilk ışıklarına kadar şampiyonluğu kutladı. Eğlencelerin en dikkat çeken ismi ise her zamanki gibi Mauro Icardi oldu. Sezonun son bölümünü tedavi amacıyla Arjantin’de geçiren Icardi, İstanbul’a döner dönmez kutlamalara katıldı. Statta "Aşkın olayım" şarkısıyla karşılanan yıldız futbolcu, hem saha içinde hem de gece düzenlenen partide adeta yıldızlaştı. Davul çalan, “Fener ağlama” tezahüratları yapan Icardi, gece de sevgilisi China Suarez ile birlikte eğlencenin başrolünde yer aldı.

Kutlamaların duygusal anlarından biri de, sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılacak olan Dries Mertens’in gözyaşlarıydı. Tecrübeli futbolcu, oğlu Ciro’ya sarılarak duygularını tutamadı ve ağladı. Aynı şekilde kaleci Fernando Muslera’nın da vedaya hazırlandığı ve kutlamalar sırasında taraftarlara sık sık veda mesajları verdiği gözlemlendi.

Galatasaray, 25. şampiyonluğunu geride bırakırken, transferde de yeni bir sayfa açmak üzere. Osimhen’in kalması, Avrupa hedeflerine güçlü bir adım niteliğinde olacak. Yönetim, Şampiyonlar Ligi için hem mevcut kadroyu korumak hem de nokta transferlerle takımı daha da güçlendirmek istiyor.

Tüm gözler şimdi Osimhen’de. Taraftar umutlu, yönetim kararlı. İstanbul’da başlayan “kiralık aşkın” sonsuza dek sürecek bir hikâyeye dönüşüp dönüşmeyeceğini ise önümüzdeki iki hafta belirleyecek.

Kaynak: Haber Merkezi