TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenen “Göller Yöresinin Yakarışı” adlı projenin açılış programı, Isparta Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Göller Yöresinin Yakarışı

Doğa temelli eğitim yaklaşımlarıyla öğretmenlerin çevresel farkındalıklarını artırmayı hedefleyen projeye; Vali Yardımcıları Cemil Kılınç ve Adnan Tezcan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, İl Millî Eğitim Müdürü Recai Ocak, il protokolü ile Türkiye’nin 20 farklı ilinden gelen 24 öğretmen katıldı.

Göller Yöresinin Yakarışı 3

Açılış konuşmalarında, projenin çevre bilinci yüksek, doğaya duyarlı bireylerin yetişmesinde üstleneceği rol vurgulandı. Katılımcı öğretmenlere Göller Yöresi’nin biyolojik çeşitliliği ve ekosistem yapısı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Göller Yöresinin Yakarışı 2

Program kapsamında projede görev alan akademik ekip tanıtıldı, bilimsel atölye içerikleri paylaşıldı ve Eğirdir, Burdur, Salda ile Kovada gölleri çevresinde yapılacak saha çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Öğretmenlerin çevresel farkındalık düzeylerini yükseltmeyi, öğrencilere aktaracakları sürdürülebilir yaşam bilgilerini hem bilimsel hem de yerel temellere dayandırmayı amaçlayan projede “Mavi Vatan”ın tatlı su kaynakları ile “Yeşil Vatan”ın doğal zenginliklerinin korunmasının sadece çevresel bir sorumluluk değil, aynı zamanda bir eğitim vizyonu olduğunu vurgulandı. Bu vizyon doğrultusunda öğretmenlerin doğayla bütünleşen bir öğrenme sürecine dâhil edildiği ifade edildi.

Göller Yöresinin Yakarışı 4

Kaynak: Haber merkezi