Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Isparta 27°C
Parçalı Bulutlu
Isparta
27°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Grafiğe Göre Türkiye’deki Nüfusun %60’ı Çok Yüksek Riskli İllerde Yaşıyor..!

Grafiğe Göre Türkiye’deki Nüfusun %60’ı Çok Yüksek Riskli İllerde Yaşıyor..!
22 Mart 2021 00:34 | Son Güncellenme: 24 Mart 2021 16:02
A+
A-

Koronavirüs salgını ile mücadelesi devam eden Türkiye’de geçtiğimiz ay illerin renk kodlarına göre normalleşmeye başlayacakları açıklanmıştı. Bu karardan sonra gelen rakamlar ise ne yazık ki pek iç açıcı gözükmüyor.

Salgın Hastalık ile mücadele ülke genelinde kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Aşılama çalışmaları devam ederken bir yandan da normalleşme için adımlar atılmaya çalışılıyor. Yaklaşık 1 aydır renk haritasına göre normalleşme adımları illerin durumlarına göre şekilleniyor.

Normalleşme sürecinde insanların hafta sonları dışarı çıkabildiği illerde genel olarak vaka sayıları artıyor. Türkiye haritasında şehirlerin renkleri değiştikçe vatandaşlarımızın göstermesi gereken dikkatin ve çabanın seviyesi de artıyor.

[ilgiliMakale icerik_id=”84559″]

Çok yüksek riskli bölgeler nüfusun büyük kısmını barındırıyor;

Türkiye Risk Haritası

14 Şubat 2021 tarihindeki 1. haritaya göre Türkiye nüfusunun yaklaşık olarak %10’luk az bir kesimi çok yüksek riskli bölgelerde yer alıyordu. Şehirlerin risk seviyeleri değiştikçe bu oran daha çok arttı ve 19 Mart tarihinde ise %60’ı buldu. Çok yüksek riskli bölgelerde yaşayan kişi sayısı 49,8 milyon oldu.

1. harita açıklandığında yaklaşık 40 milyon kişi yüksek risk bölgelerinde yer alıyordu. Bu sayı 22,2 milyona düşmüş olsa da bunun sebebi şehirlerin risk seviyesinin artması. Toplamda 72 milyon vatandaşımız riskin çok yüksek ya da yüksek olduğu illerde hayatını devam ettiriyor.

[ilgiliMakale icerik_id=”84538″]

Çok yüksek risk bölgesinde yaşayanların sayısı 6’ya katlandı;

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerden yola çıkılarak hazırlanan grafikte, Riskli bölgelerde yaşayan kişilerin sayısının, ilk baştaki kişi sayısının 6 katından fazlaya ulaştığı göze çarpıyor. Bu değişim yalnızca 33 günlük bir sürecin ardından gerçekleşti.

Aşılama çalışmaları da bir yandan devam ediyor olsa da koronavirüs salgınının bir süre daha hayatımızın bir parçası olacağını kestirmek zor değil. Salgın sona erene dek  kendimizi ve çevremizi her zaman korumamız gerekiyor.

Kaynak :https://twitter.com/umitkartoglu1/status/1373367173373165569?s=19

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.