ÖZEL HABER / SUDE AYDOĞDU / ISPARTA (KFK Ajans) - Gazze’nin yardım çığlığıyla hafızalara kazınan 6 yaşındaki Hind Rajab’ın acılı annesi Wissam Hamada, Isparta’daki programın ardından KFK Ajans mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Evladını kaybetmenin tarifsiz acısını küresel bir direnişe ve umut hareketine dönüştüren anne Hamada, kurdukları derneğin kuruluş hikâyesini ve yaşadığı süreci ilk kez anlattı.

HİND RAJAB VAKFININ İLK ÇIKIŞ YERİ TÜRKİYE OLDU
Hind Rajab'ın annesi Wissam Hamada, bu vakfı neden kurduğunu ve bu fikrin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Hind Rajab Vakfı'nın ilk çıkış yerinin ise Türkiye olduğunu söyleyen Wissam Hamada, "Hind'in derneği ya da Hind'in annesinin derneği, tecrübeden kaynaklı çıkan bir kurumdur.
Yani Gazze'de yaşadığım tecrübeden dolayı çıkan bir kurumdur. Gazze'de yaşadığımdan öte, anne olarak ve eş olarak artık biliyorum ki orada yaşayan insanların ihtiyaçları nedir, artık biliyorum. Ve çok insan yardım etmeye çalışıyor ama doğru yolları maalesef bulamadıklarından dolayı kurumu inşa etmeye karar verdim." dedi."Bu derneğin veya bu sandığın fikri, özellikle Hind Rajab filminden sonra gelen bir fikirdir yani. Gazze'de çocuklara, annelere ve kadınlara yardım edebilmek için kurduk yani.
Çünkü acil bir yardıma ihtiyaçları var ve gerçek bir duruşa aynı zamanda ihtiyaçları vardır. Evet, birkaç ülkeyi gezdim ama bizim derneğimizin veya vakfımızın ilk çıkışını Türkiye'de gerçekleştirmiş olduk.
Mother of Hind, yani İngilizce olarak, Türkçe olarak Hind Rajab'ın annesi sayfasından ilan ettik derneğimizin kurulmasını. Ve ilk para transferi Hind müessesesine, bir film kazancından transfer oldu.
Ve şu anda diğer kurumlar ve derneklerden destek alabilmek veya protokol imzalayabilmek için iletişim kurma aşamasındayız." diye konuştu.

"GÜCÜMÜ KIZIM HİND'DEN ALDIM"
Anne Hamada, kızı Hind Rajab'ı kaybettikten sonra yaşadığı tarifsiz acıyı bir direnç ve güç kaynağına nasıl dönüştürdüğünü şu sözlerle aktardı: "Gücümü kızım Hind'den aldım. Çünkü hayatının en zor durumunda güçlü ve dik durdu.
Şiddet zamanlarında da sabrın nasıl olduğunu bize öğretti. Ve anladım ki bu, Allah'tan bir mesajdır. Hind'in sesini tüm dünyaya duyurmakla birlikte kendime bir görev edindim ve karar verdim.
Ondan dolayı Gazze'nin çocuklarının sesini dünyaya duyurmaya devam edeceğim. İnşallah dünyanın dört bir köşesinde devam edeceğim. Türkiye'de tüm fertlerin ve bireylerin sesimizi duymasına kadar devam edeceğiz inşallah."

EVLAT ACISINI UMUT HAREKETİNE DÖNÜŞTÜRDÜ
"Bir anne çocuğunu kaybedince hayatın tadını kaçırır yani. Ama Hind bana zayıf kalmaya izin vermedi. Çünkü onun sesi dün tüm dünyaya ulaştı.
Bu dönemde Gazze çocukları hakkında çok bahsetmek lazım ve onların mesajlarını ulaştırmak lazım."Evladının yokluğunu çocuklara yardım hareketine dönüştüren anne Wissam Hamada’nın kurduğu vakıf, sadece küçük Hind’in değil, hakikati arayan tüm mazlum çocukların sesi olmaya hazırlanıyor. Isparta’da kalplerde derin izler bırakan bu anlamlı buluşma ve KFK Ajans’ın gerçekleştirdiği bu özel röportaj, vicdanlara kazınan bir insanlık mücadelesini gözler önüne serdi.





