Isparta’da yeni eğitim-öğretim yılı öncesi apart fiyatlarındaki artış, üniversite öğrencilerinin en büyük sorunu haline geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencileri, 15 Eylül’de başlayacak akademik yıl öncesi barınma arayışına girdi.

Şehirde apart kiraları öğrencilerin bütçesini aşacak seviyelere ulaşmış durumda. Edinilen bilgilere göre 1+0 stüdyo apartlar 7 bin TL’den, 1+1 apartlar 12 bin TL’den, 2+1 apartlar ise 15 bin TL’den başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor.

Öğrenciler yüksek fiyatlar nedeniyle barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşarken, apart ve yurt bulmak için yoğun çaba gösteriyor. Isparta’da apart işletmecilerinin talepleriyle öğrencilerin bütçeleri arasındaki fark giderek açılırken, yeni dönemde barınma krizi yaşanabileceği belirtiliyor.