ISPARTA (KFK Ajans) -

Isparta'da bağımlılıkla mücadelede tedaviden istihdama, eğitimden mahalle yapılanmasına kadar yürütülen çalışmalar kamuoyuyla paylaşıldı.

Isparta Bağımlılıkla Mücadele Koordinasyon Merkezi (BAMKOM) tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar, hayata geçirilen projeler ve elde edilen verilerin paylaşıldığı bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, BAMKOM'un kurulduğu günden bu yana 75 danışana hizmet verdiği, yaklaşık 35 bin kişiye eğitim verildiği ve tedavisi tamamlanan bireylerin istihdama kazandırılması için çalışmalar yürütüldüğü açıklandı.

Isparta

Isparta Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya BAMKOM yetkilileri ile basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, BAMKOM'un kurumlar arasında koordinasyonu sağlayan bir merkez olduğunu belirterek, 'Sağlık Müdürlüğü, Millî Eğitim Müdürlüğü, Emniyet, Jandarma, Yeşilay, Kızılay ve birçok sivil toplum kuruluşuyla koordineli çalışıyoruz. BAMKOM sadece tedavi sürecini değil, tedavi sonrasında bireylerin yeniden sosyal hayata kazandırılmasını da hedefliyor' dedi.

Isparta

Tedavi sürecini tamamlayan bireylerin iş hayatına kazandırılması amacıyla Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgeleri, Müftülük ve çeşitli kurumlarla protokoller imzaladıklarını belirten Ertekin, 'Tedavisini tamamlayan vatandaşlarımızın iş sahibi olması için destek sağlıyoruz. Böylece onların sosyal yaşama kalıcı şekilde katılmalarını amaçlıyoruz' diye konuştu.

Isparta

75 danışana hizmet verildi

Toplantıda bilgi veren BAMKOM Yönlendirme Merkezi yetkilisi ise merkezin faaliyete geçtiği günden bu yana 75 danışana hizmet verildiğini, bunlardan 40'ının yataklı tedavi dâhil olmak üzere tedavi sürecini tamamladığını söyledi. Ayrıca 27 danışanın Yeşilay Danışmanlık Merkezi'nden (YEDAM) terapi desteği almaya devam ettiğini belirten yetkili, bağımlılığın uzun süre takip edilmesi gereken kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Isparta

Yetkili, 'Bağımlılıkta nüks oranı yüzde 40 ila 60 arasında değişiyor. Tedaviyi yarıda bırakan kişilerle de iletişimimizi kesmiyoruz. Kendileri ve aileleriyle görüşmelerimizi sürdürerek yeniden tedaviye yönlendirmeye çalışıyoruz' dedi.

Muhabir: RUKİYE SENEM OK