GÖRÜNTÜLÜ ÖZEL HABER/ Isparta'da 3,5 yıl önce SMA tanısı konulan ve hayırseverlerin desteğiyle yurt dışındaki gen tedavisine ulaşan Hafize Arya Eryılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı adım atmanın ve sağlığına kavuşmanın mutluluğuyla kutluyor.
Isparta’da yaşayan sağlık memuru Emin Eryılmaz ve eşi Cennet Eryılmaz’ın kızları Hafize Arya’ya henüz bebekken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tanısı konuldu. Valilik onaylı kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle gen tedavisine ulaşan Arya, bugün 3,5 yaşında sağlığına kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Arya’nın sağlık sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan baba Emin Eryılmaz, tedavi sürecinin olumlu ilerlediğini belirterek, “Süreç iyi ilerliyor. Fizik tedavilerimiz devam ediyor. Bunun dışında belli periyotlarda doktor kontrollerimiz sürüyor. Bu zamanlara kadar geldik. Çok zorlu bir süreçti. 3-3,5 yıl öncesine döndüğümde bunun tamamlanabileceğine dair inancım yoktu. Ancak Isparta’da başlayan ve sonrasında tüm Türkiye’ye yayılan büyük bir destekle bu noktaya geldik. Isparta’nın idarecileri, kurumları ve halkı canla başla çalıştı. O çalışmanın sonucu olarak Arya bugün burada. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.

Kızının yaşam dolu bir çocuk olduğunu ifade eden Eryılmaz, “Marş söylemeyi çok seviyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası’nın marşlarına hakim. Parkları, oyun alanlarını çok seviyor. Biz de hijyen ve izolasyona dikkat ederek buralara götürüyoruz. Toprakla, suyla, kumla oynamayı seviyor. Yüzmeye de ilgisi var. Arya hayat dolu bir çocuk” diye konuştu.

Anne Cennet Eryılmaz ise yaşadıkları mutluluğu dile getirerek, “Arya artık istediği gibi oynayabiliyor, koşup bizi yorabiliyor. Evimiz dağılıyor ama biz birlikte gülüyoruz. Çok şükür mutlu bir aileyiz. Bugünlerin hayalini çok kurduk, şimdi yaşıyoruz. Süreç istediğimiz gibi ilerliyor. Fizik tedavisi devam ediyor, şu an ilaç tedavisi almıyor” ifadelerini kullandı.
Kızının milli ve dini bayramlara büyük ilgi duyduğunu belirten anne Eryılmaz, “Arya milli duyguları çok güçlü bir çocuk. Marşları söylemeyi çok seviyor. 23 Nisan gibi bayramlarda çok heyecanlanıyor. İzmir Marşı’nı, 10. Yıl Marşı’nı ve 100. Yıl Marşı’nı severek söylüyor. Sosyal becerileri yüksek, akranlarıyla vakit geçirmeyi seviyor. Artık parklara ve oyun alanlarına rahatça gidebiliyoruz. Gelişiminden çok mutluyuz. Belki kas gelişimi olarak yaşıtlarını henüz yakalayamadı ama bunun için çabalıyoruz. Kendisi çok azimli ve güçlü bir çocuk” şeklinde konuştu.






