Isparta Valiliği, 20-21 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 2026 YKS öncesinde vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Kent merkezi ve Yalvaç'ta 21 bin 762 öğrencinin sınava gireceğini belirten Valilik, sınav süresince korna çalınmaması, yüksek ses oluşturabilecek faaliyetlerden kaçınılması ve sessizliğin korunması konusunda vatandaşlardan hassasiyet istedi.

Isparta Valiliği'nden yapılan duyuruda;

2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 20-21 Haziran 2026 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere üç oturum hâlinde gerçekleştirilecektir.

İlimiz merkezi ile Yalvaç ilçemizde bulunan toplam 60 sınav merkezinde, 934 salonda 21.762 öğrencimiz sınava katılacaktır.

Sınavların huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilebilmesi amacıyla başta Emniyet Teşkilatımız olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız gerekli tedbirleri almıştır.

Sınava katılacak öğrencilerimizin dikkatlerinin dağılmaması ve sınavlarını sağlıklı bir ortamda tamamlayabilmeleri için vatandaşlarımızın azami hassasiyet göstermeleri önem arz etmektedir. Bu kapsamda, sınav öncesinde ve sınav saatlerinde korna çalınmaması, yüksek ses oluşturabilecek faaliyetlerden kaçınılması ve sessizliğin korunmasına özen gösterilmesi hususunda tüm hemşehrilerimizin duyarlılığını bekliyoruz.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na katılacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Yks Duyuru

Kaynak: ISPARTA VALİLİĞİ