Yatırımcılara Yeni Fırsatlar

SPK, ayrıca birçok şirketin sermaye artırımı ve borçlanma aracı ihracı başvurularını da onayladı. Öne çıkanlar arasında Pera Yatırım Holding AŞ'nin 855 milyon 360 bin TL, Pınar Entegre Et ve Un Sanayii AŞ'nin 260 milyon 10 bin TL, Pınar Su ve İçecek Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 189 milyon 525 bin 416,90 TL, Pınar Süt Mamülleri Sanayii AŞ'nin 269 milyon 706 bin 307,50 TL, Dyo Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 200 milyon TL ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 535 milyon TL bedelsiz sermaye artırımları bulunuyor.

Ayrıca, Eker Süt Ürünleri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Sümer Varlık Yönetim AŞ, Creditwest Faktoring AŞ, Arzum Elektrikli Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ ve QNB Finans Faktoring AŞ’nin toplamda milyarlarca liralık borçlanma aracı ihracı başvuruları da kabul edildi.

Büyük İhracat ve Yeni Fonlar

Dilan ve Engin Polat Paylaşımlarına Hızla Geri Döndü Dilan ve Engin Polat Paylaşımlarına Hızla Geri Döndü

Önemli bir diğer onay ise Pasha Yatırım Bankası AŞ ve Seyidoğlu Otomotiv Varlık Finansmanı Fonu’nun 1 milyar liralık varlığa dayalı menkul kıymet ihracı oldu. D Varlık Kiralama AŞ’nin 1 milyar liralık yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası ihracı da kabul edildi.

Girişim sermayesi yatırım fonları alanında ise Piramit Portföy Yönetimi AŞ, Hedef Portföy Yönetimi AŞ, Neo Portföy Yönetimi AŞ ve Rota Portföy Yönetimi AŞ'nin çeşitli fonlarının kuruluşuna izin verildi. Bu gelişmeler, Türkiye sermaye piyasalarının dinamizmini ve yatırımcılara sunulan yeni fırsatları artırma yönünde önemli adımlardır.

Bu onaylarla birlikte, yatırımcılar yeni yatırım fırsatlarına kavuşacak ve şirketler sermaye piyasalarından faydalanarak büyüme hedeflerine ulaşacak.