Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Toprak Varsa Gelecek Var" sloganıyla 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında yürüttüğü arazi etüt, inceleme ve denetim faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Çalışmalar özellikle Dinar ve Evciler ilçelerinde yoğunlaşmış durumda.

İl Müdürlüğü’ne yapılan başvurular doğrultusunda teknik personeller sahada titiz bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda şu alanlarda arazi sınıf tespitleri yapılıyor:
· Tarımsal Yapılar: Hayvancılık tesisleri, seralar, bağ evleri ve depolama alanları.
· Tarım Dışı Yatırımlar: Güneş Enerji Santralleri (GES), madencilik faaliyetleri ve imar planlama başvuruları.

Kaçak Yapılaşmaya Geçit Verilmiyor
Müdürlük, sadece yeni gelen talepleri değerlendirmekle kalmayıp, daha önce izin verilen projelerin de takibini gerçekleştiriyor. Tarım arazilerinin korunması amacıyla kaçak yapılaşmaya karşı denetimler kararlılıkla sürdürülüyor. Teknik ekipler, tarım arazilerinin amaç dışı kullanımını engellemek için yerinde incelemelerine devam edeceklerini bildirdi.






