Fenerbahçe’de transfer çalışmaları ve yeni sezon hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 52 maçta 30 gol ve 7 asistlik bir performans sergileyen Youssef En-Nesyri, tüm bu skora katkısına rağmen zaman zaman eleştirilerin hedefi olmuştu. Ancak sezon başında kulüp tarafından menajerinin İstanbul’a çağrılması ve bonservis getirmesi halinde yolların ayrılabileceği sinyali verilen Faslı yıldız, son haftalarda gösterdiği performansla durumunu tamamen tersine çevirdi.
Yeni sezon kamp çalışmalarında gösterdiği fiziksel çaba, antrenmanlardaki yüksek motivasyonu ve fazla kilolarını hızla eritmeye başlaması, En-Nesyri’yi yeniden teknik direktör Jose Mourinho’nun gözüne soktu. Portekizli çalıştırıcının kulüp yönetimine sunduğu son teknik raporda, En-Nesyri’nin takımda tutulmasını özellikle istediği öğrenildi.
28 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz sezon maç başına 0,7 gol/asist ortalamasıyla kariyerinin en verimli dönemini yaşarken, daha önceki en iyi sezonunu 0,4 ortalama ile Sevilla’da geçirmişti. Bu veriler, En-Nesyri’nin istatistiksel olarak da ne denli değerli bir hücum silahı olduğunu gösteriyor.
OKAFOR İÇİN 10 MİLYON EURO'LUK PLAN
Öte yandan, Fenerbahçe’nin transfer listesindeki bir diğer isim olan Noah Okafor için girişimler sürüyor. 25 yaşındaki İsviçreli sol kanat oyuncusuyla yapılan görüşmelerde prensipte anlaşmaya varıldığı, ancak kulübü Milan ile pazarlıkların devam ettiği bildirildi. İtalyan temsilcisi, Okafor için 15 milyon Euro talep ederken, Fenerbahçe’nin bu transfer için ayırdığı bütçe 10 milyon Euro seviyesinde.
Milan ile pazarlıkların olumlu ilerlemesi durumunda, sarı-lacivertli ekibin kısa sürede bu transferi sonuçlandırmak istediği gelen haberler arasında. Okafor’un çok yönlü oyun tarzı ve hem kanatlarda hem de ileri uçta görev alabilme özelliği, Mourinho’nun ofansif planları açısından önemli bir katkı sunabilir.
SICAKLARA RAĞMEN TAM KADRO ÇALIŞMA
İstanbul'da termometrelerin 36 dereceyi gösterdiği sıcak günlerde Fenerbahçe çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yoğun sıcaklık koşullarına rağmen futbolcular, dünü iki idmanla tamamladı. Sabah yapılan antrenman kondisyon ağırlıklı gerçekleşirken, akşam seansı ise taktik çalışmalara ayrıldı.
Çift kale maçların büyük rekabet içinde geçtiği antrenmanlarda, teknik heyet oyuncuların hırsından memnun kaldı. Sıcaklık nedeniyle sık sık su molası verilse de takımın genel fiziksel seviyesi yüksek gözlemlendi. Mourinho ve ekibi, sezon öncesi kamp performansından oldukça memnun.