Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediyesi tarafından 0-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik inşa edilen Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde incelemelerde bulundu. Merkez Mahalle Muhtarı ile birlikte kütüphaneyi gezen Başdeğirmen, projeyle ilgili bilgi aldı.
Toplam bin 800 metrekare alanda inşa edilen Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nin ayrıca bin 900 metrekare bahçe ve park alanına sahip olduğu belirtildi. Kütüphane içerisinde 0-3 yaş, 3-6 yaş ve 6-12 yaş gruplarına yönelik okuma salonları, çalışma odaları, 4 atölye alanı, cep sineması ve kafeterya bulunuyor.

Yaklaşık 45 gün önce hizmete açılan kütüphaneden şu ana kadar 3 bin 800 çocuğun faydalandığını belirten Başkan Başdeğirmen, merkezin çocukların gelişimine önemli katkı sunduğunu ifade etti.
“Bebeğin kütüphanesi mi olur?” şeklindeki eleştirilere de değinen Başdeğirmen, bilim insanlarının çalışmalarına dikkat çekerek çocukların anne karnında öğrenmeye başladığını söyledi. Başdeğirmen, erken yaşta kitap ve öğrenme alışkanlığının önemine vurgu yaptı.

Fatih Mahallesi Muhtarı Osman Başpınar da Belediye Başkanı Başdeğirmen’in toplumun her kesimine dokunan hizmetlerine birebir şahit olduklarını ifade etti.
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Yasemin Bardak ise Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde vatandaşlara verilen değeri yerinde gördüklerini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.






