ISPARTA (KFK Ajans) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla özel bir sergi ve konser programı düzenledi. Etkinlikler kapsamında ilk olarak fakültenin sergi salonunda öğretim üyelerinin hazırladığı eserlerden oluşan Cumhuriyet Sergisi sanatseverlerle buluştu.

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program

Cumhuriyet Sergisi Kapılarını Açtı

Fakülte bünyesinde gerçekleştirilen sergide öğretim üyeleri tarafından hazırlanan 30’a yakın eser yer aldı. Programın açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Genç, millî bayramların toplumsal hafızanın korunması ve canlı tutulması açısından taşıdığı önemi vurguladı.

Dekan Genç, Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı günlerin, ülkenin kuruluşu sırasında verilen mücadeleyi ve geçmişten günümüze aktarılan değerleri yeniden hatırlamak bakımından değerli olduğunu ifade etti.

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program - Detay 2

Müzik Bölümünden Cumhuriyet Konseri

Serginin ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri, Saadet İkesus Altan Resital Salonu’nda gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Pelin Özkan Köse’nin açılış konuşmasıyla başlayan konserde öğrenciler, Türk müziği ve klasik Batı müziğinin seçkin eserlerini seslendirdi.

Repertuvarda Antalya Zeybeği, Nihavend Longa, Hekimoğlu ve Ah Bir Ataş Ver gibi eserlerin yanı sıra Bach ve Mendelssohn gibi dünyaca ünlü bestecilerin eserlerine de yer verildi.

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program - Detay 3

Program, flüt ve piyano eşliğinde icra edilen Efem Türküsü ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program - Detay 4

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program - Detay 5

SDÜ'de Cumhuriyet Coşkusu: Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Özel Program - Detay 6

Kaynak: SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ