ISPARTA (KFK Ajans) - Türkiye Triatlon Federasyonu'nun 2026 faaliyet programında yer alan 25. Eğirdir Triatlon Yarışları, Altınkum Plajı'nda düzenlenen törenle başladı. İki gün sürecek organizasyonun ilk startını Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer verdi.
Türkiye'nin farklı illerinden Eğirdir'e gelen yaklaşık 500 sporcu, yüzme, bisiklet ve koşudan oluşan zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

Yarışların ilk gününde Genç Erkekler kategorisinin ardından Genç Kadınlar ve Paratriatlon sporcuları parkura çıktı. Gün boyunca minikler, yıldızlar, gençler, elit sporcular ve paratriatlon kategorilerinde yarışlar devam ederken, ilk gün programı M3 Erkek ve M3 Kadın kategorilerinin tamamlanmasıyla sona erdi.

İlk günün ardından düzenlenen ödül törenine Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkan Vekili Bülent Cendik, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özlem Kafadar Toğar, protokol üyeleri ve sporcular katıldı. Dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Organizasyon boyunca sporcular ve vatandaşlarla yakından ilgilenen Belediye Başkanı Mustafa Özer, Eğirdir'in doğal güzellikleri ve eşsiz parkuruyla önemli spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmayı sürdürdüğünü belirtti. Spora ve sporcuya desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Özer, bu tür organizasyonların hem gençleri spora yönlendirdiğini hem de ilçenin tanıtımı ile spor turizmine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

25. Eğirdir Triatlon Yarışları, 12 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci gün mücadeleleriyle devam edecek.






