Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı ev sahipliğinde, "Non-Kardiyak Cerrahide Kardiyak Sorunlu Hastada Anestezi Yönetimi" konulu bilimsel toplantı gerçekleştirildi.

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği’nin katkılarıyla SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi konferans salonunda düzenlenen "Anestezi Günleri-IV" etkinliğine; Isparta ve çevresindeki üniversite, kamu ve özel hastanelerden çok sayıda hekim katılım sağladı.

Sdü'de Kritik Toplantı Riskli Hastalarda Anestezi Yönetimi (1)

Toplantının açılış konuşmaları; Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pakize Kırdemir, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabriye Ercan, SDÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Furkan Çağrı Oğuzlar ve Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kadir Burhan Karadem tarafından yapıldı.

Açılışın ardından Prof. Dr. Pakize Kırdemir ve Prof. Dr. Filiz Alkaya Solmaz’ın oturum başkanlığını yürüttüğü bilimsel bölüme geçildi. Toplantıda; Prof. Dr. Hija Yazıcıoğlu, Doç. Dr. Melike Korkmaz Toker, Doç. Dr. Eyyüp Sabri Özden ve Doç. Dr. Mustafa Soner Özcan yaptıkları sunumlarla kalp sorunu olan hastaların kalp dışı cerrahi operasyonlarındaki anestezi süreçlerine dair güncel bilgileri paylaştı.

Akademisyenler ve hekimler arasında bilgi paylaşımının hedeflendiği etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Sdü'de Kritik Toplantı Riskli Hastalarda Anestezi Yönetimi (2)

Sdü'de Kritik Toplantı Riskli Hastalarda Anestezi Yönetimi (3)

Muhabir: UĞUR ABBAS TOPAK