Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı basın organlarında yer alan “Son 5 yılda 650 bin kişinin emekliliği iptal edildi” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Kurum, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek, emekliliği iptal edilen kişi sayısının 12 bin 209 olduğunu duyurdu.

SGK’nın açıklamasında, 2021-2025 yılları arasında yapılan denetimler sonucu 560 bin 540 kişinin sahte sigortalı olarak tespit edildiği ifade edildi. Ancak kurum, bu rakamın yalnızca sahte sigortalı tespitini gösterdiğini ve emeklilik iptaliyle karıştırılmaması gerektiğini vurguladı.

Emeklilik iptalleriyle ilgili detaylar şöyle paylaşıldı:

  • 4-a (SSK) kapsamında 9 bin 304 kişinin emekliliği iptal edildi.
  • 4-b (Bağ-Kur) kapsamında 2 bin 905 kişinin emekliliği iptal edildi.

Kurum, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden yapılan resmi açıklamaların takip edilmesinin önemine dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi